Hero billede

Edderkopper

HUSEDDERKOP

Husedderkopperne (der findes flere arter af slægten Tegenaria) hører til vore største edderkopper. Selve kroppen kan blive op til 1,5 cm lang og benene op til 3,5 cm lange. Mange er bange for husedderkopper, og nogle tror ligefrem, at det drejer sig om tropiske fugleedderkopper. Trods deres størrelse er de dog helt ufarlige for mennesker. Ligesom mange andre edderkopper gør husedderkoppen nytte ved at æde insekter og andre smådyr.

Levevis

Om sommeren lever husedderkoppen i sit karakteristiske fangnet. Nettet spindes ofte i et hjørne og består foruden selve fangnettet af et virvar af støttetråde og et lille tragtformet rør (retræten), hvor edderkoppen kan gemme sig. Trådene er ikke klæbrige, som det f.eks. er tilfældet med korsedderkoppens spind. Fangstteknikken består i, at en flue eller et andet lille dyr forvilder sig ind i spindet og tumler rundt mellem trådene. Edderkoppen, der sidder skjult i retræten, bliver alarmeret af rystelserne, farer ud og overmander ofret.

Da spindet ikke tåler regn, bygger edderkoppen det i læ – f.eks. i uforstyrrede kroge af udhuse, i krybekældre, under tagskæg, i stengærder og lignende steder.

Parringstiden er maj-juni, og hunnen lægger ca. 50 æg. Æggene lægges i et linseformet ægspind, der er dækket af støv og eventuelt af rester fra edderkoppens måltid. Ægspindet anbringes i selve retræterøret eller i nærheden af dette.

De voksne edderkopper kan træffes hele året, så de bliver øjensynligt mere end ét år gamle. Om efteråret forlader mange husedderkopper deres sommerresidens. Da kan de forvilde sig ind i selve beboelsen, men som regel er der for tørt til, at de kan leve der.

Bekæmpelse

Der er ikke nogen reel grund til at bekæmpe husedderkopper. Nogle mennesker er dog så bange for dem, at de ikke kan finde sig i at have dem i huset.

Der findes ingen midler eller metoder, der gør, at man kan undgå, at edderkopper forvilder sig ind i huset.  De kan fanges enkeltvis med en støvsuger eller i et glas, hvis man ikke tør tage dem med hænderne. Fanges edderkopperne i et glas, kan de slip­pes fri udenfor. Føler man sig meget plaget af edderkopper, må man forsøge at tætne revner og sprækker langs paneler og lignende steder, hvor husedderkopper kan komme ind i huset. Behandling af revner og sprækker med insektpudder eller et sprøjtemiddel beregnet til brug mod krybende og kravlende insekter kan måske have en  effekt på de edderkopper, der forsøger at komme ind.

Få et skræddersyet og uforpligtende tilbud

Udfyld denne formular, for at modtage et opkald fra os, hvor vi kan aftale et tilbud, som passer præcis til dine behov.

Ved henvendelse accepterer jeg, at Skadedyrsbekæmpelse København v/Skadedyr-Fri må kontakte mig telefonisk og over SMS. Denne formular er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.